HOUSE NIIZA

SITE:
NIIZA,SAITAMA
USAGE:
RESIDENCE
DESIGN:
AKIHIRO YOSHIDA/STUDIO AK
CONSTRUCTOR:
TAKAI HOME
COMPLETION:
-

This is a house for a family of four. The land is ideally located on a hill with tranquil landscapes which provides excellent views along with privacy. As it shares the path of the flag lot with adjacent neighbors, the bathroom and the master bedroom were placed on the first floor, and the longer stay sharing spaces such as living room were planned on the second floor where the great scenery can be viewed. The balcony which is opened to the upland is designed to be combined with the dining and the Tatami spaces for the occasions such as BBQ with larger number of people. The living, dining, and the Tatami areas have different ceiling heights which create an illusion of individual spaces while they are all in one area. This also softens the line of sight and gently creates the communication within the family. We succeeded by creating a pleasant space filled with light and beautiful views for the family.

PROJECT